Edited volumes

Tieteellinen kirjoittaminen tiedeyhteisössä

Tieteellinen kirjoittaminen tiedeyhteisössä -teoksen  tarkoituksena on tarjota lukijoille kokonaisuus, jossa tieteellistä kirjoittamista lähestytään tiedeyhteisön viestintänä. Tiedeyhteisön viestintään osallistutaan toimien erilaisissa rooleissa, kuten opettajan ja opiskelijan, opinnäytteen ohjaajan, tekijän ja opponoijan, kirjoittajan ja lukijan rooleissa. Rooleihin liittyvien viestintäkäytäntöjen tunteminen auttaa ymmärtämään toiminnan mahdollisuuksia. Tämä teos painottuu tutkielmaa kirjoittavan opiskelijan tukemiseen. Teoksessa on sekä tutkimus- että oppikirja-artikkeleita, jotka kaikki ovat käyneet läpi vertaisarvioinnin.

Teoksen taustalla on kehityskulku, jossa digitalisoitumisen mukanaan tuomat monet viestintäteknologiat ja sovellukset asettavat uusia vaatimuksia yliopistojen opetukseen, tutkimukseen ja myös hallintoon sekä niiden tapoihin viestiä. Tässä yhteydessä kirjallisella viestinnällä tiedon tuottamisen ja jakamisen muotona on omat vahvuutensa esimerkiksi digitaalisesti opetettaessa ja opiskeltaessa. Jotta kirjallinen viestintä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitaan kirjoittamisen tutkimusta, opetusta ja opiskelua. Siihen tarpeeseen tämä teos omalta osaltaan vastaa.

 

Tieteellinen kirjoittaminen tiedeyhteisössä (pdf)

 

Tieteellinen kirjoittaminen tiedeyhteisössä

VAKKI Publications 11

Vaasa 2020

ISBN 978-952-68538-7-1 (nid.)
ISBN 978-952-68538-8-8 (PDF)

VAKKI Publications

ISSN-L 2242-6841
ISSN 2242-685X (PDF)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *